Wydarzenia

Wydarzenia

Ucztowanie w lesie jest popularne m.in. w Stanach Zjednoczonych czy Kanadzie. Powoli zaczyna kiełkować również w Polsce. Pięknie przybrane stoły zlokalizowane w samym środku lasu zachęcają, by przysiąść na chwilę i zapomnieć o zgiełku miasta, korkach, hałasach i smogu. Dookoła tylko zieleń, silny zapach świerków, sosen, ziół, roślin i promienie słońca przebijające przez konary drzew. Taka sceneria jest idealna do ucztowania, odpoczynku, ćwiczenia jogi, uczenia się nowych rzeczy podczas warsztatów artystycznych.

Ucztowanie wśród zieleni przyciąga nie tylko osoby, które tęsknią za ciszą, spokojem i błogim wypoczynkiem, ale również smakoszy szukających kulinarnych wrażeń. Podstawą naszego menu wciąż są tradycyjne dania znane w rodzimej kuchni i lubiane przez Polaków. Tajemnicę stanowią natomiast składniki, które pozwalają zanurzyć się w leśny i roślinny świat, takie jak sosna, świerk, jałowiec, rumianek, tymianek cytrynowy, wiązówka błotna, pyłek pszczeli i wiele innych.

Podczas uczt i pikników na talerzach gości królują nietypowe składniki, a szefowa kuchni snuje historie na temat przygotowywania potraw. Tu można się też dowiedzieć się jak zrobić oliwę sosnową, puder sosnowy, żel świerkowy idealny do sernika, pyszny krem z wiązówką błotną albo bułeczki z tymiankiem i tajemniczym składnikiem nadającym puszystości, czyli… budyniem. Tutaj można posłuchać o lokalnych produktach, mazurskich rybach, miodach, serach lub dziczyźnie.

Zobacz nasze menu

Zobacz najświeższe newsy na temat naszych imprez

Jak się zapisać?

Wśród najważniejszych atrakcji znajdziecie:

Start typing and press Enter to search