Leśne uczty

Wydarzenia

Leśne uczty

Wędzony węgorz opalany ogniem podawany z cukinią, oliwą sosnową i parmezanem, kaszotto ze świeżymi ziołami i kurkami, dziczyzna zawijana w młodą kapustkę z chrupiącą kaszą gryczaną i sosem demi glace – to tylko niektóre przykłady dań inspirowanych naturą i lasem. Takie posiłki pojawiają się na talerzach gości leśnych uczt. Do tego ekologiczne sery kozie prosto od lokalnego rolnika, bułeczki z tymiankiem cytrynowym, różne rodzaje palonego masła (m.in. z pyłkiem pszczelim i rumiankiem) oraz lekki sernik z niezwykle aromatyczną wiązówką błotną, żelem świerkowym i dzikimi malinami.

Dania są przygotowywane z regionalnych składników pozyskanych od lokalnych rolników lub hodowców. Podczas uczt serwowane są również mazurskie miody, grzyby, jagody, rośliny i zioła, a także tutejsza dziczyzna. Takie mięso, (oczywiście przebadane i posiadające atesty) jest bardzo aromatyczne i delikatne. W porównaniu do mięsa hodowlanego jest również zdrowsze.

Start typing and press Enter to search