O nas

O nas

Projekt LAS RAZ

Za projektem LAS RAZ stoi Agnieszka Żelazko, dziennikarka, fotografka, autorka książek kulinarnych i cyklu przewodników po Mazurach. Pochodzi z Rzeszowa, studiowała dziennikarstwo w Krakowie, później przez 14 lat mieszkała i pracowała w Warszawie (m.in. jako rzecznik prasowy i PR Manager w różnych bankach). Wreszcie wylądowała na Mazurach. To tutaj lubi przebywać, pracować, pisać, fotografować. Śmieje się, że ciągnie ją coraz bardziej na północ Polski. Jest pasjonatką pysznej kuchni pełnej regionalnych i ekologicznych składników. Uwielbia zgłębiać wiedzę na temat roślin, ziół, jadalnych kwiatów, chwastów i drzew. Kontakt z naturą jest dla niej bardzo ważny, dlatego najchętniej przebywa w lesie lub nad jeziorem. Projekt LAS RAZ to dla niej spełnienie marzeń o tym, by przyjmować gości, zapewniać im niespotykane wrażenia kulinarne i artystyczne.

Zdjęcie 2a
Zdjęcie 2b

Leśne uczty nie istniałyby bez niezastąpionej Ewy Michalskiej, utalentowanej i kreatywnej szefowej kuchni, która dotychczas praktykowała m.in. w NOMIE, Nolicie i Atelier Amaro. Na co dzień Ewa stoi na czele kuchni w luksusowym obiekcie zlokalizowanym na Mazurach, działającym pod nazwą „Dzikie Historie Młynik”, a dodatkowo tworzy pyszności i zaskakuje gości podczas leśnych uczt. Panie zgodnie przyznają, że połączyła ich ta sama wrażliwość, ale też spontaniczność w działaniu. Uwielbiają dobrą kuchnię i przeróżne eksperymenty kulinarne. Przede wszystkim jednak są zgodne co do wysokiej jakości produktów.

Co zjesz podczas leśnej uczty? Sprawdź menu!

Start typing and press Enter to search